Zwangerschapscursussen en informatie

Uit onderzoek is gebleken dat de kans op een positieve geboorte ervaring het grootst is als je weet wat je kunt verwachten, welke keuzes je hebt en je vol vertrouwen naar de komst van je/jullie kindje toeleeft. Hier kan een cursus bij helpen.

Het aanbod van zwangerschapscursussen (live of online) is enorm. Wij kunnen ons voorstellen dat jullie door de bomen het bos niet meer zien. Daarom hebben wij een lijst samengesteld met cursussen hier in de regio. Kijk vooral op de websites om erachter te komen wat misschien bij jou/jullie past. Het volgen van een cursus is niet verplicht en voor eigen kosten. Soms is er een (gedeeltelijke) vergoeding via een aanvullende zorgverzekering, kijk hiervoor in je polis.

Voorlichtingsavonden

Via onderstaande link kun je je opgeven voor de voorlichtingsavond over borstvoeding en bevalling. Deze kun je beide samen met je partner bijwonen. De borstvoedingsavond wordt verzorgd door oud-collega Mieke, die ook lactatiekundige is (een aanvullende opleiding gehad op het gebied van borstvoeding). De informatieavond over de bevalling wordt gegeven door Ellen of Petra.

Aanmelden hiervoor kan hier

Selecteer aan de linkerkant van webpagina: Aanstaande ouders  plaats: Enkhuizen

Zwangerschapscursus

Sportieve cursussen (de meeste ook ná de bevalling!)

Voorbereiden op het ouderschap

Voorbereiden op babyvoeding

Online

Hieronder zie je een aantal websites, youtube kanalen of social media accounts die wellicht interessant zijn. Online cursussen zijn hier bewust niet benoemd, omdat het aanbod hiervan zó groot is, dat wij niet kunnen beoordelen of de kwaliteit goed is. Het volgen van een online cursus kan wel heel prettig zijn, omdat het vanuit huis op een vaak eigen gekozen tijd te volgen is.

Centrum voor geboortezorg (Dijklander Ziekenhuis Hoorn)

Ook in het Centrum voor Geboortezorg kun je een voorlichtingsavond volgen met daarbij een rondleiding op de verloskamers.

Aanmelden?