Informatie

Drugs

Drugs

Het gebruik van drugs (zowel hard- als softdrugs) is nooit veilig, daarom adviseren we helemaal geen drugs te gebruiken in de zwangerschap. Ook als je een kinderwens hebt, adviseren we om geen drugs te gebruiken. Elke moeder en elk kindje reageert anders op drugs, ook verschillen de risico’s van drugs per zwangerschapstermijn. Toch is het lastig om betrouwbare gegevens te krijgen over de effecten van drugs op de ontwikkeling van je kindje. Dit komt omdat (aanstaande) moeders die drugs gebruiken, vaak al een slechtere gezondheid hebben, vaker roken en/of alcohol drinken en minder gezond eten. Mogelijke gevolgen zijn: miskraam, groeivertraging, vroeggeboorte, loslatende placenta en concentratie- en ontwikkelingsproblemen bij het kind.

We kunnen begrijpen dat je het niet gemakkelijk vind om aan ons te vertellen of je drugs (hebt) gebruikt. Toch is dit voor ons hele belangrijke informatie, om zo goed mogelijk voor jou en je/jullie kindje te kunnen zorgen.

 

Uitgebreide informatie hierover is te lezen in de folder op www.deverloskundige.nl/folders. Er is een link met een folder over alcohol, roken en drugs.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.