Informatie

welke heb ik nodig

Een voedingsbeha

Een goed passende voedingsbeha is belangrijk

Een voedingsbeha heeft een cup die aan de voorkant open kan, zonder dat de beha ondersteuning verliest. Over het gedeelte van de stof die over je tepels zit, lopen geen naden. Bovendien is een voedingsbeha elastischer waardoor verschil in cupmaat (vlak voor of na de borstvoeding) goed opgevangen wordt.

Een voedingsbeha mag nooit te strak zitten/knellen. Vooral in het begin van je borstvoedingsperiode (in de stuwingsperiode) kan een te strakke beha pijn doen. Een te strakke beha kan je melkkanaaltjes dichtdrukken, waardoor je melkkanaaltjes verstoppen (verstopte melkkanaaltjes kunnen een borstontsteking veroorzaken).

Een goed tijdstip om een voedingsbeha aan te schaffen is in de laatste maand van je zwangerschap. De maat die je dan hebt, komt vaak redelijk overeen met de maat die je na de stuwingsperiode hebt.

Over het algemeen is het zo dat in de eerste weken na de geboorte, je omvangsmaat weer wat kleiner, maar je cupmaat meestal iets groter wordt.  In de maanden daarna (als je wat gewicht afvalt) kunnen zowel je omvangsmaat als je cupmaat weer kleiner worden.

Volg onderstaande link om een .pdf bestand te openen  om te lezen waaraan een goede voedingsbeha voldoet en waar je bij de aanschaf van een voedingsbeha op moet letten.

De juiste (voedings)behbeha