Informatie

Online zwangerschapscursussen

Online zwangerschapscursussen

Lieve zwangere (en eventueel haar partner),

Gezien de maatregelen vanuit de overheid met betrekking tot het corona-virus, zijn er geen bijeenkomsten mogelijk tot 1 juni 2020. Dit betekent dus dat de voorlichtingsavonden over borstvoeding en de bevalling van ons (en ook elders) niet door kunnen gaan. Ook een zwangerschapscursus kan helaas niet gecontinueerd of gestart worden. Het kan zijn dat je al een cursus volgt en dat deze een passende oplossing biedt, dus informeer daar altijd naar.

Wij zijn in de wereld van de online zwangerschapscursussen gedoken en hebben een lijst gemaakt voor jullie. Deze lijst is waarschijnlijk niet compleet, want het aanbod is enorm! Soms vergoed je zorgverzekeraar (gedeeltelijk) een zwangerschapscursus, ook als deze online is. Kijk dit dus even na! Ook hebben we een lijst gemaakt met betrouwbare en informatieve websites en een aantal boekentips.

Als jullie nog aanvullingen hebben, mail het dan gerust naar: praktijk@vpea.nl

Hopelijk hebben we jullie hier mee kunnen helpen.

 

ZWANGERSCHAPSCURSUSSEN ONLINE

 

 • Mom in balance | Kosten: onbekend
  https://www.mominbalance.com/nederland/nl/ 
  De Mom in Balance trainingen gaan door met LiveStream workouts. Je kunt dus blijven sporten of je aanmelden!

 

 • Sportief en zwanger, info avond bevalling | Kosten: 10 euro
  http://www.sportief-zwanger.nl/Aanbod/Online-info-avond/
  In een uur tijd leer je alle do’s en dont’s rondom je bevalling.
  Onderwerpen die o.a. aan bod komen zijn: Het begin van de bevalling; De ontsluitingsfase; De ademhaling; De persfase; De uitdrijving.
  Deze interactieve online info avond is bestemd voor alle zwangere vrouwen die zich willen voorbereiden op hun bevalling en hier graag eerlijke, no-nonsens informatie over willen.

Datum: 9 april.
Tijd: 20.00 – 21.00 uur (aansluitend is er voldoende ruimte voor het stellen van vragen)

Max. aantal deelnemers: 20
Tijdens deze avond maken we gebruik van Zoom. Na aanmelden ontvang je van ons instructies.

 

 • Sportief en zwanger, online training | Kosten: 5 euro per les
  http://sportief-zwanger.nl/Aanbod/Online-TRAINING/?fbclid=IwAR3AxRnNri9bhX2l6drxwMXi8Dor7-_DIYqqkfqwH5Z9vQDy65vki7ym0ZA 
  Graag bieden we jou, in deze thuis-blijf-periode, de mogelijkheid om toch te gaan/blijven trainen tijdens je zwangerschap. Wat kan je verwachten? Een gezellige training met basic oefeningen voor de belangrijkste spiergroepen. We maken gebruik van wat je al in huis hebt, zoals een fles met water. De trainingen zijn elke maandagavond om 20:00 uur en vrijdagochtend om 10:00 uur. We maken gebruik van het programma Zoom, na aanmelding krijg je van ons instructies.

 

 • Zelfbewust zwanger | Kosten: geen
  https://www.zelfbewustzwanger.nl/
  Stichting Zelfbewustzwanger helpt zwangere vrouwen en hun partners bij het maken van bewuste keuzes rond de zwangerschap, de bevalling en de kraamtijd. Dit is een periode die overweldigend kan zijn. Er komt veel op jullie af en er zijn veel verschillende keuzes te maken. Het is belangrijk dat jullie hier zelf de regie over hebben. Zo kunnen jullie als jong gezin met een goed gevoel terugkijken op een zelfbewuste start van een nieuwe levensfase.

 

 • Zwangerschapsyoga door  Arenda Breevaart ( Elements Yoga: Enkhuizen) | Kosten: 12 euro

Iedereen kan deze les kopen (leden gebruiken hun abonnement of rittenkaart). Een losse les kost €12,00 en je krijgt een link waarmee je de les dan zo vaak als je wilt kunt doen. <br><br/>Voor een idee heeft Arenda een kleine compilatie gemaakt  https://youtu.be/VaO_5zIaOwI       https://elementsyoga.nl/tarieven-en-inschrijven

 

 • Avontuur van veertig weken | Kosten: 150 euro
  https://avontuurvanveertigweken.nl/
  Docent: Hanneke, doula en zwangerschapsyoga docent
  In deze zwangerschapscursus deel ik mijn kennis en die van andere geboorte experts met jou. In de video’s die onder diverse categoriën zijn ingedeeld sta ik je bij met betrouwbare informatie, heerlijke verhalen over bevallen, ik deel informatie over mijn eigen zwangerschappen, geef support om vol vertrouwen te blijven in je eigen lichaam en wijsheid, en nemen we tijd om met behulp van zwangerschapsyoga en meditatie stil te staan bij het wonder in je buik. Naast onbeperkt online toegang tot de zwangerschapscursus mag je me dag en nacht mailen met je vragen, zodat je je nooit eenzaam voelt tijdens je zwangerschap (meer dan 100 video’s waarover je 1,5 jaar lang toegang hebt).

 

 • Baby op komst tv | Kosten: 74,95 per cursus (keuze uit 4 cursussen)
  https://www.babyopkomst.nl/online-zwangerschapscursussen/
  1. Gezond tijdens je zwangerschap
  Docent: Anouk Bolhaar; diëtiste
  Leer hoe makkelijk gezond eten in te passen is in je drukke leven (16 videolessen en 22 downloads)
 1. Goed voorbereid bevallen
  Docent: Wietske van Luipen; verloskundige

Een praktische bevalcursus met ook veel tips voor in je zwangerschap (14 video lessen en 10 downloads).
3. Voorbereiding op basis van hypnobirthing
Docent: Imke van Soest; verloskundige

Optimaal ontspannen dmv zelfhypnose (14 video lessen en 8 downloads).
4. Je baby leren kennen
Docent: Esther van Bloemen-Bartels; babyverpleegkundige

Leer inspelen op de behoefte van je baby (14 video lessen en 3 downloads).

 

 

 • Mindful zwanger en bevallen | Kosten: ivm corona 49,97 (normaal197,-)
  https://mindfulzwangerenbevallen.nl/online/
  Docenten: een gynaecologe en twee verloskundigen die tevens ook mindultrainsters zijn.
  Bij ons volg je online een complete zwangerschapscursus, gecombineerd met mindfulness technieken (8 lessen).

 

 • Mind in geboorte | Kosten: gratis (ivm corona)
  https://www.mindingeboorte.nl/
  Docent: Irena Veringa, verloskundig onderzoeker en mindfulness specialist in perinatale angst en in de geboortezorg.
  Ben je zwanger en vind je de tijden waar wij ons nu midden in bevinden extra spannend? Kun je een moment van kalmte en vriendelijkheid goed gebruiken? Wil je jouw compassie, veerkracht en wijsheid een boost geven?

Dan ben je van harte welkom bij de online ochtend meditaties van Mind in Geboorte.

Wij mediteren elke ochtend via Zoom op maandag t.m. vrijdag tussen 10.00 en 10.45 uur . Alle meditaties zijn eenvoudig en goed te volgen voor iedereen.

Stuur een e-mail naar info@mindingeboorte.nl voor een link om aan de meditatie mee te doen.

 

 

Docent: Nelleke,
5 online samenkomsten, samen met je geboortepartner, op zaterdagochtend van 09.30 tot 12.00.
Hypnobirthing is zowel een methode als een filosofie die ervan uit gaat dat de geboorte van een kindje een volkomen natuurlijk en fysiologisch proces is, waarbij heftige pijn, complicaties en medische ingrepen niet noodzakelijk aanwezig hoeven te zijn. Bij Hypnobirthing gaan we ervan uit dat ieder kindje op een kalme, ontspannen en liefdevolle manier geboren kan worden. Of je nu thuis of in het ziekenhuis wilt of gaat bevallen, of dat het nu je eerste kindje is of je derde, deze methode heeft vele voordelen. Om je kindje rustig en gemakkelijk op de wereld te zetten is het van groot belang dat je zelf ontspannen en vol vertrouwen bent. Je leert met angst en stress om te gaan ten opzichte van bevallen en los te laten wat je niet zal dienen tijdens de bevalling.

 

 

Docent: Ilona, HBO verpleegkundige met ervaring in verloskunde en kinderthuiszorg. Is ook kraamdocente

 

 

 • Online geboorte academie | Kosten: 47 of 97 euro
  https://onlinegeboorteacademie.nl/
  Docent: Adelina, niet-praktiserend verloskundige
  7 modules met informatie over laatste trimester van de zwangerschap, de bevalling en de highlights over voeding voor je baby.

 

 

 • ZWNGR | Kosten: 5,99 per maand
  https://zwngr.nl/
  Docent: Linda (verloskundige) en Elise (psychologe).
  Alle informatie die je nodig hebt om goede keuzes te maken tijdens de zwangerschap, bevalling en de periode daarna: Ontwikkeling van de zwangerschap van week tot week; Oefeningen om te ontspannen, online yoga, mindfulness en oefeningen voor als je slecht slaapt; Checklists met benodigdheden en regelzaken; Lekkere recepten en voedingstips; Sport- en beweegoefeningen en tips; Alles over zwangerschapsdiabetes, hoge bloeddruk in de zwangerschap, een baby in stuitligging en andere complicaties. De cursus is ook te volgen voor aanstaande vaders.

 

 • Drs mama | Kosten: 167 euro (nu 50% korting)
  https://drsmama.com/drsmama-online-zwangerschaps-cursus/
  Docent: Mirte en Bregje, twee artsen.
  Programma: Beeldvorming; De fysiologische bevalling van a tot z; Alles over pijn, wat is het, hoe werkt het. (door het onderwerp te bespreken verminderd de eventuele angst voor pijn); De ontsluiting, in al zijn details, hoe gaat het, wat kan er anders gaan, hoe bereidt je je erop voor, wat helpt jou om de weeen op te vangen, wat kan je als partner doen; Medicinale pijnbestrijding; De uitdrijving, wederom in al zijn details, perstechnieken, kunstverlossingen; De baby: het eerste uur, de eerste dag en de eerste week.

 

 • Viamama | Kosten: 90 euro
  https://viamama.nl/cursus/online-zwangerschapscursus/
  Docent: Marjolein, verloskundige
  In deze online zwangerschapscursus komt alles wat je wilt weten aan bod. Van de hormonen tijdens je zwangerschap tot aan de kraamweek. En van mogelijkheden voor pijnbestrijding tot het voeren van een ‘keukentafelgesprek’ met je partner, zodat jullie samen weten hoe je het ouderschap gaat invullen.

 

 • Birth and balance – ontspannen bevallen | Kosten: 149 euro
  https://academie.birthandbalance.nl/
  Docent: Petra, Achtergrond als psychologe en ervaring als docente van verschillende zwangerschaps- en babycursussen(o.a. HypnoBirthing, mindfulness en Dunstan Babytaal).
  Bij de online zwangerschapscursus Ontspannen Bevallen wordt je in 6 lessen voorbereid op een ontspannen bevalling. Iedere week krijg je een nieuwe les, die je in je eigen tijd en tempo kunt volgen.

 

 

Borstvoeding

Websites en boeken

 • deverloskundige.nl
 • vpea.nl
 • kiind.nl
 • Verschillende boeken van Beatrijs smulders
 • De vrije geboorte – Anna Myrthe Korteweg
 • Wat baby’s nodig hebben – Melanie Visscher
 • ………
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.