Informatie

Wellness

Wellness

Heerlijk, een dagje naar een wellness resort! Of misschien heb je thuis wel de luxe van een sauna, zonnebank of bubbelbad.. 

Sauna
Tijdens saunabezoek stijgt je lichaamstemperatuur. Over het effect hiervan op de zwangerschap bestaat discussie, maar er lijkt een iets grotere kans op het ontwikkelen van een aangeboren afwijking bij je kindje. Daarom wordt geadviseerd om in de eerste 12-14 weken van de zwangerschap niet naar de sauna te gaan. Na die periode hebben we aantal adviezen als je een sauna wilt bezoeken:

  • Drink voldoende water gedurende de dag, omdat je veel zweet.
  • Eet voldoende en gezond gedurende de dag.
  • Doe het rustig aan, ga niet over je grenzen heen. Ga tussendoor loungen of zwemmen.
  • Ga maximaal 10 min in een sauna, op de onderste plank, niet de heetste sauna’s (90-95 graden). Loop naar buiten als je je niet lekker voelt.
  • Infraroodsauna’s worden de gehele zwangerschap ontraden in verband met de straling.

Zonnebank
De zonnebank (of zonnebaden) is niet schadelijk voor je kindje. Let er wel goed op dat je niet te warm wordt, dan kan je lichaamstemperatuur stijgen (zie sauna). Veel zonnestudio’s laten geen zwangere vrouwen toe, omdat in het algemeen (voor iedereen dus!) de nadelen van zonnebaden/zonnebank opwegen tegen de voordelen (bruin worden). Smeer je altijd goed in, anders kun je een zwangerschapsmasker ontwikkelen.

Bubbelbad
Je mag ervan uitgaan dat in openbare gelegenheden (wellness resort bijvoorbeeld) de schoonmaak van bubbelbadinstallaties op orde is en dat het water schoon en veilig is. Je mag dus gewoon gebruik maken van het bubbelbad.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.